Mijn naam is Annemieke WijnenIn 2014 ben ik afgestudeerd aan de vierjarige HBO beroepsopleiding holistische massagetherapie ‘Holos’ in Utrecht.

Massage therapie heeft me (be)geleid te luisteren naar de taal van mijn lichaam. Door, het luisteren naar mijn lichaam, voel en herken ik emoties. Pijn zie ik als een signaal. Een teken van mijn lichaam wat aandacht vraagt. In plaats van de pijn te onderdrukken, te vluchten maak ik contact.

In de opleiding tot massagethearpeute heb ik meZelf mogen ontmoeten. Ben ik in contact gekomen met mijn totale zijn. De aanraking van mijn lichaam heeft me “geraakt”. Ik voel, ervaar nu de verbindingen op het lichamelijke, emotionele en spirituele vlak. Deze vlakken staan in verbinding met elkaar, vormen een Geheel.

Nu, door het volgen van de opleiding tot acupuncturiste bij BoYi in Zoetermeer, ervaar ik een verdieping en verbreding. Een verdieping van de verbinding van het lichaam, de meridianen en de organen, de geest daarnaast ook een verbreding. Verbreding in de zin van kijken naar. Niet in hokjes, maar juist “breed” kijken. Kijkend naar de klacht, waar komt de klacht vandaan, hoe voelt de klacht?

Mijn behandelingen hanteer ik vanuit holistische visie.

Ik behandel vanuit Holistische visieDat wil zeggen dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, een eenheid vormen en hebben invloed op elkaar. Bijvoorbeeld wanneer er lichamelijke klachten zijn heeft dit invloed op de geest. En wanneer je geruime tijd piekert, je zorgen maakt of veel stress ervaart kan dit doorwerken op je lichaam. Ervaar je lichamelijke klachten.
Bij massagetherapie kan en mag je je bewust worden van en accepteren hoe jij je op dit moment voelt. Hoe je leven er op dit moment uit ziet. Wat voel je, wat ervaar je. Door te voelen, te ervaren ontstaat er ruimte. Vanuit die ruimte kunnen veranderingen ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door inzichten die je krijgt waarbij je leert nieuwe stappen te zetten of andere keuzes te maken in je leven. Je ervaart harmonie! Je bent in balans!
Bij acupunctuur, TCG,Traditionele Chinese Geneeskunde, gaat het om harmonie, balans. De balans tussen Yin & Yang, evenwicht tussen lichaam en geest. Bij een klacht spreekt men van een disbalans. Een disbalans tussen Yin en Yang. Om de qi stroom, de levensenergie weer in balans te krijgen worden naalden op specifieke punten geplaatst en gemanipuleerd waardoor het lichaam de kans krijgt / heeft om zelf te herstellen.

Het lichaam heeft een Zelfgenezend vermogen om te herstellen!
Een behandeling met massagetherapie en / of acupunctuur dragen bij tot je herstel!

 

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?Graag nodig ik je uit voor een behandeling in mijn praktijk in Dongen.


Contact opnemen